Over de helende ingrediënten van de populaire pap.
Denk bij het beslissen wat te eten voor het ontbijt niet lang na, maar het is beter om havermout voor jezelf te koken – een ongelooflijk gezonde pap met veel geneeskrachtige eigenschappen. Een bord havermout bevat ruim de helft van de dagelijkse inname van voedingsstoffen voor het lichaam – zo zet het ontbijt echt de toon voor de hele dag die voor ons ligt, geeft het de nodige energie en verbetert het de stemming. We ontdekte wat de belangrijkste gezondheidsvoordelen van havermout zijn.
Havermout. Gezondheid.
De gunstige eigenschappen van havermout voor het menselijk lichaam zijn al lang bewezen – ten eerste is het de beste bron van vezels en complexe koolhydraten en ten tweede bevat het alle belangrijke componenten voor de gezondheid (magnesium, kalium, calcium, fosfor , ijzer, jodium, zink en heel een boeket vitamines), en ten derde is haver een uitstekende antioxidant. Niet voor niets is havermout opgenomen in de dagelijkse voeding van veel Hollywoodsterren, want de garantie voor schoonheid is een gezonde maag. Havermout normaliseert niet alleen de darmfunctie, maar omhult ook de maag met een film die de spijsvertering vergemakkelijkt en het hele maagdarmkanaalsysteem reinigt van gifstoffen. Artsen schrijven havermout voor aan mensen die vaak klagen over een opgeblazen gevoel, pijn en ongemak in de maag, evenals aan mensen die lijden aan gastritis en maagzweren.
De voordelen van havermout en het gunstige effect op de vorming en ontwikkeling van botten en spierweefsel (daarom raden kinderartsen het ten zeerste aan aan alle kinderen), bij het handhaven van het werk van de bloedsomloop , bij het verbeteren van de metabolische processen van het lichaam .
Voordelen van havermout
Weinig mensen weten dat havermout rijk is aan de heilzame stof biotine, die dermatitis en andere huidirritaties effectief bestrijdt, waardoor het weer normaal wordt, vooral in de winter.
Ondanks het caloriegehalte (er is 345 kcal per 100 gram havermout), wordt het actief aanbevolen aan diegenen die extra kilo’s willen verliezen, en er wordt ook aangenomen dat het een natuurlijk antidepressivum is, dat de stemming verbetert en stress wegneemt.
HOE EN WAARMEE HAVERMOUT ETEN?
Havermout is vooral lekker in de ochtend in de vorm van een rijke pap in melk of water, met vers fruit en bessen eraan toegevoegd en op smaak gebracht met boter, jam, gecondenseerde melk, pindakaas of ahornsiroop. Je kunt kaneel, kruidnagel, gedroogd fruit en noten aan havermout toevoegen, dat wil zeggen, ‘s ochtends maximale verbeeldingskracht tonen. Natuurlijk hebben volkoren haver de meest helende eigenschappen, maar het lichaam zal ook blij zijn met havermout, zemelen of muesli. Havermout kan worden gebruikt om pannenkoeken, stoofschotels en zelfs smoothies te maken . Als toetje past havermout goed bij gebakken appels en peren in de vorm van kruimels, en ze worden ook gebruikt om aromatische koekjes te maken.
HAVERMOUT DETOX
Het ideale recept voor periodieke reiniging van het lichaam en gewichtsverlies is de klassieke havermoutbouillon die door veel voedingsdeskundigen wordt aanbevolen: drie glazen gewassen haver worden 20 minuten in drie liter water gekookt, vervolgens in een thermoskan gedaan en een dag bewaard. Zeef na een dag de bouillon door kaasdoek, voeg 100 g honing toe en kook onder het deksel, laat afkoelen, voeg een paar druppels vers geperste citroen toe en zet in de koelkast. Je moet zo’n afkooksel ‘s ochtends en’ s avonds drinken voor een half glas.